Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven werken voor 83% in de cloud tegen 2020

BEDRIJVEN WERKEN VOOR 83% IN DE CLOUD TEGEN 2020

Volgens een artikel van Forbes verschuift de workload van bedrijven tegen 2020 voor 83% naar de cloud. Dat cijfer komt uit de studie Cloud Vision 2020: The Future of The Cloud Study van LogicMonitor.

Voor de studie werden 300 invloedrijke figuren uit de digitale wereld geïnterviewd. Zij zien enkele opmerkelijke evoluties in het digitale landschap. Met de steeds toenemende adoptie van de cloud op kop.

De voornaamste bevindingen:

  • Tegen 2020 werken bedrijven voor 83% in cloud-platformen. 41% zou werken op publieke clouds zoals Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Amazon AWS, IBM Cloud en andere. De andere 42% zou werken op private en hybride cloudplatformen.

 

  • De digitale transformatie van bedrijven is de grootste drijfveer om in de cloud te gaan werken. Bedrijven willen zich klaarstomen voor een toekomst met meer mobiele IT, artificiële intelligentie, machine learning en het internet of things.

 

  • 66% van de IT professionals geeft aan dat beveiliging de prioriteit krijgt bij cloud computing voor bedrijven. Daarnaast is er ook aandacht voor privacy, compliance en afgeschermde inhoud.

Bron: Forbes

Meer weten over KMO in de cloud of graag een afspraak om uw mogelijkheden te ontdekken?

5-12-2017