Overslaan en naar de inhoud gaan

WAT IS KMO IN DE CLOUD?

WAT IS KMO IN DE CLOUD?

We hebben het vaak over onze cloudoplossing voor kleine en middelgrote bedrijven "KMO in de cloud". Maar wat houdt het nu precies in en welke potentiële voordelen heeft het voor uw bedrijf? Wij lichten het graag even voor u toe.

Van serverinfrastructuur naar cloud

Een traditioneel IT-netwerk vraagt een fysieke serverinfrastructuur. Dat kost geld, er is plek voor nodig in uw bedrijf en er gaat wel eens iets aan kapot wat dan weer hersteld of vervangen moet worden. En vaak moet u ook extra mankracht aanwerven om uw IT-infrastructuur te beheren.

Met een cloudoplossing neemt u heel wat van die zorgen rond uw IT-omgeving weg. U hoeft niet meer te investeren in fysieke serverapparatuur en u krijgt meer garanties op vlak van bereikbaarheid, veiligheid en continuïteit van uw IT-netwerk.

KMO in de cloud ontzorgt uw bedrijf en uw medewerkers. Onze oplossing garandeert u dat u overal, altijd en met eender welk toestel uw persoonlijk bureaublad met al uw bestanden en applicaties kan gebruiken. Met andere woorden:

  • Meer productiviteit
  • voor minder infrastructuur
  • en minder kosten.

Flexibiliteit voor u en uw personeel 

Met een gegarandeerde uptime van 99,98% van het netwerk hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de continuïteit van uw omgeving. U kunt uw medewerkers ook meer flexibiliteit bieden. Een zware ochtendspits? Zware sneeuwval in de winter? Een onverwachte staking van het openbaar vervoer? U kunt uw personeel makkelijk last minute laten thuiswerken zodat er geen kostbare uren verloren gaan. 

Betalen voor wat u echt gebruikt

Bovendien is het aantal gebruikers maandelijks aanpasbaar en schaalt uw IT-omgeving mee met de noden van uw bedrijf. Niets is zo vervelend als maandenlang betalen voor accounts die door niemand gebruikt worden. En niets is zo vervelend als een nieuwe medewerker die op zijn beurt moet wachten tot hij zijn computer zinnig kan gebruiken.

Veiligheid

U betaalt enkel voor hetgeen u effectief gebruikt. Daarnaast heeft een multidatacenteroplossing ook schaalvoordelen op vlak van veiligheid: 24/24 fysieke bewaking, state-of-the art firewalling, ...

Datacenters wereldwijd worden geclassificeerd met een bepaalde 'tiering', waarbij Tier 4 het hoogst haalbare is. De datacenters van KMO in de cloud door Proximus voldoen aan de Tier 4-classificatie, op één voorwaarde na: stroom krijgen van 2 aparte stroomnetwerken.

In België bestaat er immers maar één stroomnetwerk. Dat werd opgelost door de installatie van scheepsmotoren in de kelders, die bij een stroompanne de volledige stroombevoorrading overnemen.

Onze oplossingen zijn ook altijd 'multidatacenter':  de oplossing in het ene datacenter draait, zal de backup zich steeds in het andere bevinden. Zo kan er bij een zware storing onmiddellijk een doorstart gebeuren in het andere datacenter.

Er wordt dus letterlijk aan alles gedacht om de continuïteit van uw oplossing te verzekeren.

Meer weten over KMO in de cloud of graag een afspraak om uw mogelijkheden te ontdekken?